Jogosítvány robogók és segédmotorok esetében

Sok egymásnak ellentmondó információ szokott keringeni a két-, három- illetve négykerekű segédmotorok vezethetőségét és jogosítványhoz álló viszonyát illetően. Minden kétséget kizáróan kijelenthetjük viszont, hogy az ilyen járművek esetében is kötelező a jogosítvány, összefoglaló nevén ez az A-M kategória.

Az, hogy az ilyesfajta segédmotorokat, illetve robogókat már tizenhat esztendős fiatalok is vezethetik, nem jelenti azt, hogy ne kellene jogosítványt szerezni hozzájuk! Az A-M kategória jogosítványának megszerzése során ugyanúgy vár egy elméleti, egy járműkezelési és egy forgalmi vizsga a jelentkezőre, mint a felsőbb kategóriák esetében.

Várakozik a garázsban egy kismotor, de nem tudod, pontosan milyen jogosítvány kell hozzá? Az A-M kategória az olyan járműveket tartalmazza, amiket 50 cm3-t meg nem haladó lökettérfogatú belső égésű motor vagy legfeljebb 4 kW teljesítményű egyéb motor hajt, nem nehezebbek 350 kg-nál, és nem haladják meg a 45km/óra végsebességet.

Ha szeretnél gyorsan jogosítványt szerezni az A-M kategóriában, bátran kérd szakértőink tájékoztatását elérhetőségeink egyikén!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.