KRESZ vizsga után állami támogatás

KRESZ vizsga állami támogatással? Igen!

Kevesen tudnak róla, de a 2020. április 22-én megjelent, 83-as Magyar Közlönyben módosították a KRESZ vizsga támogatását. Bővült azok köre, akik a sikeres KRESZ vizsga után állami támogatást igényelhetnek. 

A közlekedési alapismeretek tanfolyam és vizsga díjához nyújtott támogatásról szóló 55/2018. (III. 23.) rendeletet egészítették ki azzal, hogy a KRESZ vizsga támogatást ezentúl igénybe veheti az a magyar állampolgár vagy a nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvény 39.  § (1)  bekezdés a) és c)–h)  pontjában meghatározott személy is, aki a sikeres közlekedési alapismeretek vizsga napján a kötelező egészségbiztosítás ellátásairól szóló törvény szerinti csecsemőgondozási díjban, gyermekgondozási díjban vagy a családok támogatásáról szóló törvény szerinti gyermekgondozást segítő ellátásban részesült, feltéve hogy a támogatást még nem vette igénybe. A törvény szerint a csecsemő -, illetve gyermekgondozási díjban részesülők közül azok a nem magyar állampolgárok is igénybe vehetik a KRESZ vizsga támogatást, akik felsőoktatási intézményben folytatnak tanulmányokat, szabad mozgás és tartózkodás jogával rendelkező személyek vagy nemzetközi megállapodás alapján a magyar állampolgárokkal azonos elbírálás alá eső külföldiek vagy az összevont engedéllyel rendelkező harmadik országbeli állampolgárok. A KRESZ vizsga támogatás csak akkor vehető igénybe, ha a támogatás alapjául szolgáló sikeres közlekedési alapismeretek vizsganapja a módosított rendelet hatálybalépését követően került sor, vagyis 2020. július 1. után. A támogatás összege maximum 25.000 Ft.

A módosuló KRESZ vizsga támogatás nagyon jó lehetőség, amelyet érdemes kihasználni. Autósiskolánk türelmes oktatókkal vár mindenkit, és kiemelt figyelmet fordítunk arra, hogy a nálunk tanulók minden esetben magabiztosan, a szabályokat betartva tanuljanak meg vezetni. 

Amennyiben Te is jogosulttá váltál a KRESZ vizsga támogatásra, és úgy döntöttél, hogy szeretnéd kihasználni a lehetőséget, válaszd autósiskolánkat! Bővebb információért hívj minket bizalommal!